OM OSS

Food Republic är ett medvetet café med lunchrestaurang i helt nybyggda lokaler på Carlsgatan där miljötänk har stor prioritet.

Hos oss på Food Republic hittar ni ett välfyllt café med kaffe, mackor, smoothies och sötsaker. Vi öppnar upp till frukost och sedan erbjuds det sallader, bowls, varma mackor till eftermiddagen. Ät hos oss eller ta med er till kontoret eller hem.

För er som vill hålla i konferenser och möten har vi en separat konferensdel med tre konferensrum i olika storlekar.

VÅRT MILJÖARBETE

När vi startade tankearbetet kring Food republic så var en av grundpelarna att miljö, återvinning, omsorg om råvaruhantering skulle vara i fokus. Det innebär ett konstant utvecklingsarbete som vi tar på största allvar och varje dag försöker vi göra vad vi kan för mindre miljöpåverkan.

FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling

Mål No 12; Hållbar konsumtion och produktion

12.3 Till 2030, halvera det globala matsvinnet per person i butik- och konsumentledet, och minska matsvinnet längs hela livsmedelskedjan, även förlusterna efter skörd.

12.5 Till 2030 väsentligt minska mängden avfall genom åtgärder för att förebygga, minska, återanvända och återvinna avfall.

Detta är två punkter ur FN:S gedigna miljösatsning på global nivå. Det är lätt att läsa orden ”Global nivå” som ”Det kan inte jag påverka”. Sanningen är dock att vi alla är högst delaktiga i både problem och möjlig lösning. Detta gäller definitivt oss i I länderna mest av allt.

Hos oss på Food republic innebär det att;

• Vi använder oss av återvinningsbara materiel i form av servetter, behållare etc.
• Vi har extra tunt plast i våra sopsäckar som dessutom är designade så att man ”klipper” av säcken med förslutarband som dras åt i toppen. På det sättet förbrukas betydligt mindre plast än i perforerade standardsäckar.
• Vi producerar mat utifrån existerande beställningar för att minska svinn.
• Vi erbjuder ”Smart pickups” för mat från alla Pieplows restauranger för att ytterligare minska svinn.
• Smart Pickups är också en medveten satsning för att minska våra gästers stress, utanför arbetet.*
• Vi använder / erbjuder inte onödiga plastpåsar för att ta med sig matboxarna i.
• Vi arbetar mot att bli en ”zero waste” restaurang. Vi är inte där än men vi har det som uttalat mål.

*Det vi alla vill ha mer av är tid för familj, vänner, fritidsintressen. Paradoxalt nog är matlagning en av de största orsakerna till mindre tid för just detta. Ta sig till affären och handla råvaror och därefter givetvis förbereda/laga maten. All den tid och stress det medför slipper man när man köper våra portionsförpackade måltider. Tillagade av våra eminenta kockar runt om i Malmö så är det bara att värma upp i hemmet och njuta. Dessutom bidrar du även här till minskat svinn och minskad användning av onödig plast genom att undvika mataffären.

Back to Top